gsomigentleman.blogg.se

Min dagliga jakt på gentlemannaidealet. Inlägg om stil, vett och etikett, filosofi - allt du behöver för att bli en gentleman (samt privatekonomi för hur man bekostar kalaset).

Fancy friday

Publicerad 2013-10-03 21:23:00 i Fancy Friday


(Hur skulle dina kollegor reagera om du dök upp såhär imorgon?)

Imorgon är det (äntligen) fredag, och därför uppmanar jag er alla att klä upp er lite extra. Fira in helgen genom att ta kavajen till jobbet, eller varför inte kränga på dig en slips, putsa finskorna, eller vad nu du själv känner för. Varför denna extra möda frågar du dig? För att man mår bra av att klä sig fint! Något som allt för ofta glöms bort i detta ”mysklädernas” förlovade land.

I Sverige har den alldagliga klädseln helt tagit över många arbetsplatser, skjortor, slipsar och kavajer lider en tynande tillvaro längst in i många herrars garderober. I de branscher som förr införde casual friday som en motreaktion på den strikta klädseln (som då¨bars var dag) är det nu accepterat att dyka upp i princip samma kläder som man glider runt i hemma.

Casual friday är i min mening ett otyg! Förvisso hade det en funktion på den tid då det var kostym och slips som gällde veckans övriga dagar, men i det moderna Sverige är fallet inte så på 99% av alla arbetsplatser. Nu har den vardagliga klädseln helt tagit över och jag känner att det behövs en motreaktion!

FANCY FRIDAY.

Lägg uttrycket på minnet, för förhoppningsvis dyker det upp på en arbetsplats nära dig snart. Bli en missionär för de välklädda gentlemännens budskap. Klä upp dig imorgon och visa vart skåpet ska stå! Om någon frågar så hänvisa till att det är fancy friday, så småningom tar begreppet spinn.

Kom ihåg var du hörde det först!

/G

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

G

24 år - gentleman in the making.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela