gsomigentleman.blogg.se

Min dagliga jakt på gentlemannaidealet. Inlägg om stil, vett och etikett, filosofi - allt du behöver för att bli en gentleman (samt privatekonomi för hur man bekostar kalaset).

Guide till användandet av skinnbyxor

Publicerad 2013-10-04 10:42:00 i Stil, kläder och skor

 (bilden får sin förklaring längre ned i texten).

Ett av de stora glädjeämnena med att arbeta i staden är att man får en möjlighet att spana in alla olika klädstilar folk odlar. Medan man åker tunnelbana eller promenerar längs Stockholms gator ser man både en och annan utstyrsel som av olika skäl får en att lyfta på ögonbrynen. Det är alltid roligt att se vad folk har valt att kombinera ihop, och ibland blir man ärligt talat imponerad. Många av mina bästa kombinationer/snyggaste stildrag är sådant som jag stulit av bättre klädda personer på stan. Amatörer kopierar, genier stjäl idéer.

Det är dock ofrånkomligt att man ibland stöter på personer som klär sig mindre väl och som av denna anledning drar till sig ens blickar. Det är här vi kommer fram till denna texts huvudbudskap, jag såg nämligen ännu en man i skinnbyxor imorse.

Skinnbyxor är något av en käpphäst för mig eftersom de i perioder varit omåttligt populära, särskilt bland tjejer, men i princip alltid ser malplacerade ut på bäraren. I många fall kombineras de också med andra märkligheter, hos den manliga befolkningen t.ex. den urtvättade t-shirten med vargmotiv, hästsvansen och ett par rediga cowbowboots.

Det finns oändligt många situationer då det inte passar sig att bära skinnbyxor och oändligt få där det passar. Därför tänker jag att en liten huvudregel för när skinnbyxor funkar skulle kunna vara på sin plats.

Det är ok att bära skinnbyxor i följande situationer:

1. Du är Nikki Sixx, eller annan valfri rockstjärna sprungen ur åttiotalet.

2. Du är på väg till en maskerad, utklädd till Nikki Sixx, eller annan valfri rockstjärna sprungen ur åttiotalet.

3. Du åker motorcykel och behöver skinnbyxorna som en del i utstyrseln för att inte slå ihjäl dig ifall du skulle råka köra omkull.

Lämna skinnbrallorna i åttiotalet där de hör hemma, och för guds skull, försök inte att matcha skinnbyxor med en (förmodligen förvisso helt ok) skinnjacka. För vem vill egentligen gå runt i en pyjamas av skinn?

/G

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

G

24 år - gentleman in the making.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela