gsomigentleman.blogg.se

Min dagliga jakt på gentlemannaidealet. Inlägg om stil, vett och etikett, filosofi - allt du behöver för att bli en gentleman (samt privatekonomi för hur man bekostar kalaset).

Fredag, halvdag, maskerad och ölprovning!

Publicerad 2013-11-01 15:11:54 i Mat och dryck

(Förhoppningsvis en bild på några av mina nya favoriter)



Äntligen fredag! Det var halvdag på jobbet och nu ser jag fram emot en helg med dubbla maskerader, kan livet vara bättre? Måhända kan det det om man som jag kommer direkt ifrån systemet med en rad obeprövade ölsorter att nyfiket avsmaka under helgens festligheter. Jag skrev för några veckor sedan om min längtan efter körsbärsöl och därför har jag även slängt in två stycken Timmermans Kriek i den för mig i övrigt okända kontexten.

Vad som står på menyn:
- Erdinger Weissbier Hefe (http://systembolaget.se/11208)
- Störtebeker Bernstein-Weizen (http://systembolaget.se/1937)
- Gambrinus (http://systembolaget.se/11489)
- Spaten München (http://systembolaget.se/11333)
- Red Seal Ale (http://systembolaget.se/1503)
- Oppigårds Single Hop Ale (http://systembolaget.se/1475)
- Brakspear Oxford Gold (http://systembolaget.se/1533)
- Timmermans Kriek (http://systembolaget.se/1666)

Förhoppningsvis smakar inte alla ovan nämnda produkter rävgift och måhända hittar jag kanske en eller två nya favoriter som kan sälla sig till mina älsklingar Newcastle Brown Ale (http://systembolaget.se/1538) och Baron Trenck (http://systembolaget.se/11455). Vi får även se hurdant det går med provandet och om jag lyckas få ihop någon recenssion, empiriska undersökningar säger att de flesta ölsorter går ner utan problem om man har grundat med en och annan välsmakande öl innan.


Angående utklädnad så är jag förövrigt taggad till tusen. För att inte förstöra överraskningen för eventuella läsare som kommer att dyka upp på samma maskerad som jag, antingen ikväll eller imorgon, väljer jag dock att vänta lite med att lägga upp bilden på den utstyrsel jag valt. Jag kan dock utan att tveka intyga att det är en ”kostym” värdig en gentleman!

Mitt i all yra är det dock viktigt att komma ihåg vad för helg detta egentligen är. Alla helgons afton och dag har egentligen inget att göra med utklädnad och fest, glöm därför inte bort att åtminstone sända en tanke eller tända ett ljus för de som inte längre finns bland oss.

/G

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

G

24 år - gentleman in the making.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela